קהילת יוצרים עולים מחבר המדינות
במסגרת תוכנית "תה, טקסט ופרח"
הנחת היסוד שעמדה בבסיס החשיבה ליזום מסלול לאמנים עולים היתה ההבנה כי העלייה היא נקודת מפנה עבורם והתמודדות עם הסוגיה של המשך היצירה או מפנה מקצועי. היצירה היהודית והישראלית המתחדשת היא אחת ממטרות אלול, ומכאן הגינו מסלול התערבותי, שבעצם שיקף את האפשרויות להמשיך בחיי יצירה גם לאחר המעבר לישראל. במסגרת התהליך, שנערך בשיתוף עם אלה חודוס ומרינה גרינגוס ממרכז 'הרמוניה' של עיריית ירושלים, האמנים (מתחומי המוסיקה, הנגינה, האמנות הפלסטית, הכתיבה, אמנויות הקולנוע) השתתפו בשתי סדנאות (סדנת קול וסדנת אמנות פלסטית) שבמסגרתן נוצרה אווירת שיתוף, שיח והתלבטות מקצועית ואישית.
את התהליך סיימנו בפסטיבל עשיר שנערך במרכז 'הרמוניה', אליו הוזמנו היוצרים וקולגות שלהם מתוך כוונה לבצע אירוע חשיפה אמנותי שיכול הן לבסס אמונה ביכולת המקצועית בארץ החדשה והן לאפשר חיבורים להמשך עבודה מקצוענית כיוצרים בארץ.
בסדנאות שהועברו על ידי אמנים ישראליים דוברי רוסית השתתפו כעשרה אמנים שעלו בעקבות המלחמה, ובפסטיבל השתתפו כחמישה-עשר אמנים שלקחו חלק בתהליך והגיע קהל של כמאה איש.
התהליך לווה בתיעוד ובעריכת סרט:
אלול המשיך להשקיע באמנים גם אחרי סיום התכנית. לדוגמה, הם השתתפו בפסטיבל "ורבורג השני לאמנויות" לצד אמנים עולים נוספים, יחד עם אמנים דוברי עברית מקרית היובל בירושלים.
אנו מקווים למצוא מקורות מימון נוספים על מנת להמשיך ולבסס את רשת האמנים היוצרים דוברי הרוסית, עד שימצאו וירגישו כאן, במדינת ישראל, בית חדש.